ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският национален отбор по волейбол приключи с победа участието си на олимпийската квалификация в Сиан (Китай). В последния си мач от група „С“ тимът на Пламен Константинов обърна Белгия за успеха с 3:2 (25:21, 23:25, 21:25, 25:22, 15:13). Българската победа означава, че белгийците почти сигурно няма да се класират на олимпийските игри в Париж догодина, въпреки че за момента за втори.

Взехме първия гейм след много силна игра в края, когато спечелихме седем от осем възможни точки. Вторият сет беше равностоен, но белгийците успяха да се наложат в него. В третия гейм съперникът взе аванс от пет точки за 12:7 и не допусна българските национали да наваксат изоставането си. В средата на четвъртата част взехме преднина от четири точки, която успяхме да запазим и да изравним резултата в мача. В тайбрека дръпнахме с три точки, но допуснахме изравняване за 13:13. След това обаче спечелихме две поредни точки, за да стигнем до четвъртата си победа в олимпийската квалификация.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Цветан Соколов се отличи с 27 точки за България. Мартин Атанасов добави 16. Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов завършиха с по 11, а Николай Колев реализира 8. Фер Регер блесна за Белгия с 26 точки, а Ваут Д`хеер добави 12 (2 аса). Сам Дероо завърши с девет точки.

За момента България заема четвърто място в класирането на група „С“ с 11 точки, но аржентинците, които са пети с 10 точки, имат мач срещу Нидерландия. Лидер в групата и сигурен участник на олимпийските игри е Полша с 16 точки. Белгия за момента е на втора позиция с 15, но може да бъде изпреварена от Канада, която има 12 и при победа с 3:0 или 3:1 над тоталния аутсайдер Мексико ще се изкачи на второто място.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!