Волейболистите на България получават шанс днес да се класират за полуфиналите в Световната лига, въпреки че загубиха първите си две срещи от Група “E” в Полша. Възпитаниците на Радостин Стойчев получиха невероятен подарък от състава на Италия, който разби късно снощи домакините от Полша с 3:0 гейма (25:15, 20:25, 25:20) във втория си мач в Група "Е" на финалите в Гданск.

След успеха италианците се изкачиха на второ място във временното класиране с 3 точки, докато "Дружина полска" е трета с 2. Въпреки че България засега заема последна позиция с 1 точка, родните национали могат да излязат от групата при победа с 3:0 или 3:1 гейма над Италия в днешния си последен мач. В същото време обаче и лидерът в групата Аржентина трябва да бие домакините от Полша с 3:0 или 3:1 гейма.

При подобно развитие на нещата "гаучосите" ще станат първи в групата, а България ще остане втора с 4 точки, Италия трета с 3 точки и Полша четвърта с 2 точки. Срещите Италия - България и Полша - Аржентина са тази вече съответно от 18:15 и 21:00 часа българско време. /БЛИЦ