Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17 години се класира директно за Евро 2021. Успехът бе дело след въртележка в класирането на Балканиадата в сръбския град Върнячка Баня, който се явява първи кръг от евроквалификациите.

Българските волейболисти надиграха категорично Сърбия с 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) в последния ден от първенството. Три отбора завършиха с еднакъв актив от две победи и една загуба, но „лъвчетата“ взеха първото място с най-добри показатели.

Старши-треньорът Виктор Карагьозов направи промени в стартовия състав, като заложи за поста разпределител на Рангел Витеков. Също така като централен се появи Иван Сарафов, който досега бе като втори диагонал. Тимът ни отбеляза най-силния мач на първенството досега. Съставът ни най-накрая се отърси от напрежението и се видя уверена игра, което бе разликата от предишните две срещи. Доминирахме над сърбите със силен сервис, с който затруднявахме максимално посрещането им и организацията на играта.

И в трите гейма България имаше водеща роля на игрището, като чистата победа бе малко геройство. Волейболистите ни показаха страхотен характер и ще бъдат сред финалистите на европейското първенство.

Най-резултатен бе  Кристиян Титрийски с 22 точки (3 аса), 13 добави Александър Къндев (2 аса, 1 блокада). За "репрезентация" Игнат Допудж завърши с 15 точки (1 блокада), 10 точки реализира Петър Лазич.