ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският национален отбор по волейбол за жени приключи със загуба участието на олимпийската квалификация за Париж 2024. В последния ден на турнира в Токио нашите момичета отстъпиха на Пуерто Рико с 1:3 (14:25, 25:20, 18:25, 12:25).

Още преди двубоя нашите нямаха шанс да се класират за Олимпиадата. На квалификационния турнир в седем мача победихме единствено Перу. Селекционерът Лоренцо Мичели заведе на японска земя само млади състезателки, които да се обиграват за предстоящите години. През това лято женският национален отбор изпълни целите си – да остане в Лигата на нациите и да стигне четвъртфинал на европейското първенство.

Последният мач от олимпийската квалификация започна добре за България. Поведохме с 5:2, но допуснахме девет поредни точки за пуерториканките, което означаваше 5:11. До края на гейма не успяхме да се върнем в резултата и загубихме.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Вторият гейм беше най-силният за нас. Дръпнахме с 9:2 и не допуснахме на съперника да ни приближава. Най-опасно стана при резултат 21:18. Нашите обаче играха стабилно и завършиха гейма с 25:20.

В третата част резултатът се движеше равностойно в началото. Когато водехме с 9:8, Пуерто Рико направи серия от четири точки. Така и не успяхме да стопим изоставането. В крайна сметка съперникът спечели с 25:18.

Четвъртият гейм се оказа последен за България за 2023 година. Рано Пуерто Рико поведе с 5:1, а после с 10:4. Нашите направиха серия и стигнаха до 9:11. Това беше последният момент, в който бяхме близо. Пуерто Рико поведе с 20:10, което беше отчайващо голям резултат. Напуснахме Токио със загуба с 12:25 в последния ни гейм.

Мирослава Паскова-Кънева завърши мача с осем отбелязани точки (1 ас. Елена Бечева и Микаела Стоянова добавиха по седем, а Петя Баракова и Мария Кривошийска приключиха с по пет точки в актива си. Британи Аберкромби блесна с 21 точки (2 аса) за Пуерто Рико, а Илейн Алондра Васкес Ривера завърши с 16 точки (3 аса).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!