Българкият национален тим по волейбол ще трябва да пребори съпротивата на Полша в полуфиналите на Европейското първенство в Турция, за да продължи победния си ход към титлата. Това отреди тегленият жребий веднага след приключването на всички срещи тази вечер от втората фаза на надпреварата в Измир. 

Полуфиналът с "Дружина полска", спечелила първото място в група "Е", е насрочен за събота от 17:30 часа българско време и ще се играе в Измир. Жребият отреди в другия полуфинален сблъсък един срещу друг да се изправят тимовете на Русия, която днес ни отвя с 3:0 гейма и Франция, завършила втора в групата на Полша.

http://cache.daylife.com/imageserve/04Fi1DH9Kq7RV/610x.jpgПоследният мач между България и Полша бе преди три години на световните финали в Япония. Тогава, отново на полуфиналната фаза в надпреварата, Полша победи родните "трикольори" с 3:1 гейма, така че Матей Казийски и компания получават уникален шанс за реванш.

Финалът на Европейското първенство ще бъде в неделя от 20:30 часа. Двубоят за бронзовите медали е насрочен за 17:30 часа. Всички мачове от днес до края на турнира ще бъдат в зала "Халкапинар" в Измир с капацитет 10 000 зрители. /БЛИЦ