България загуби с 1:3 (21:25, 25:20, 18:25, 19:25) от Франция на световното първенство за мъже под 19 години. С успеха „петлите" оглавиха групата, а ние останахме трети. Между нас е Словения, която победихме в началото на турнира.

Мачът започна по-добре за България. Още в началото взехме комфортна преднина от 8:4. Французите обаче се стегнаха и бавно започнаха да намаляват пасива си. Равенството дойде при 11:11, когато със следващата точка ни поведоха. От този момент до края на частта България нито веднъж не излезе напред. Първият геймбол за Франция дойде при 24:20. Нашите успяха да го спасят. При втория обаче шанс нямаше – 25:21 за съперника.

Вторият гейм започна много равностойно. Нито един от двата отбора не можеше да набере сериозна разлика. И така бе до 19:19. Тогава българите направиха четири поредни точки и сериозна заявка за спечелването му – 22:18. Частта продължи да се развива с успешни атаки, което напълно ни устройваше. Накрая изравняването беше факт – 1:1.

Началото на третата част също беше равностойно. Французите поведоха с две точки, но ние им изравнихме. След 7:7 обаче играта ни се пречупи. Позволихме на съперника да дръпне с 11:7. Бавно започнахме да връщаме точките – 10:12. Французите обаче бяха по-устойчиви в разиграванията и я възстановиха. Размяната на точки в този момент не носеше успех на България, а краят на гейма наближаваше. При 19:13 за Франция шансовете ни съвсем намаляха. Въпреки че на моменти скъсявахме пасива, накрая геймът отиде в ръцете на „петлите" – 25:18.

Умората от епичния петсетов двубой срещу Словения на старта на световното оказа прекалено голямо въздействие върху тима на Мирослав Живков. В четвъртия гейм Франция отново диктуваше събитията в залата в Сан Хуан. Нито веднъж българите не можаха да вземат дори точка аванс. Накрая Франция триумфира с 25:19.

В събота е третият ни двубой от групата срещу Япония от 20 ч.