Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Звездата на българския волейбол Матей Казийски не е попаднал сред 12-те играчи, които Българския олимпийски комитет смята да изпрати като участници на Олимпиадата в Лондон.

Родната волейболна федерация още не е дала окончателния списък от 12 имена на БОК, въпреки че трябваше да го стори на 4 юли. Според запознати се прави всичко възможно Матей Казийски да бъде включен в състава ни в последния момент и се водят преговори с него, съобщава ТВ7. До 9 юли обаче Българския олимпийски комитет трябва да изпрати имената на Международния олимпийски комитет.

Другата финална дата за промени в състава е на 16 юли. Тя обаче важи само при положение, че някой играч се контузи и трябва да бъде заменен принудително.

Както е известно, България се падна на Игрите в Лондон в една група с домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия. Олимпийският турнир стартира на 27 юли и ще продължи до 12 август.

По-рано днес легендата и член на Управителния съвет на родната федерация Любо Ганев сподели, че е готов да се извини на Матей Казийски и се надява звездата да промени решението си и да играе за България на Олимпиада. Преди дни пък селекционерът Найден Найденов обяви, че няма да разчита на Андрей Жеков. Основният ни разпределител потвърди за отпадането си от Игрите в Лондон, заявявайки, че се чувства "емоционално изхабен и без мотивация да играе за националния отбор".