Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Андрей Жеков няма да играе за България не само на стартиращите утре в зала "Арена Армеец" финали на Световната лига, но и на Олимпиадата в Лондон. Това обяви треньорът на волейболния ни национален тим Найден Найденов, който обаче не пожела да говори по-подробно по темата за основния ни разпределител.

"Жеков излиза в дълга почивка. Да, той няма да играе на Олимпиадата в Лондон", лаконичен беше Найденов по време на пресконференцията, на която участваха всички треньори на финалистите в Световната лига.

Надпреварата в зала "Арена Армеец" стартира утре, когато от 20:45 часа България се изправя срещу Германия. Преди това от 17:30 часа е първата среща от другата група - Бразилия - Куба.

"Този отбор може да постигне много, когато е спокоен. Целта ни е първото място, защо не? Седейки на една маса с треньори като Бернардо Резенде, Андреа Анастази, Самуел Блекууд и другите наставници на финалистите в Световната лига бях малко притеснен, но също така и много горд да съм сред тези величия. А от утре дори ще мога да се съревновавам с тях", каза Найден Найденов.

Както е известно, вчера спецът обяви избраниците си за финалите на Световната лига, като сред тях не попадна Андрей Жеков. Изчакваше се само яснота дали разпределителят ще бъде в състава за Олимпиадата в Лондон. Вече стана ясно, че игралият за последно в Пиаченца Андрей Жеков е изпаднал в сериозна психологическа криза заради скандалите напоследък и явно не му е до волейбол. Роденият на 12 март 1980 година разпределител пропусна последните няколко мача на България, като дори тръгна слух, че обмислял да прекрати кариерата си.

БЛИЦ припомя, че за Олимпиадата в Лондон отпадна и звездата Матей Казийски, който се отказа от националния отбор.

Утре БОК официално ще обяви имената на 12-те състезатели, които ще носят екипа на националния ни волейболен тим на Игрите в Лондон. Както е известно, съперници на България ще бъдат домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия.