„Няма да играем третия мач от финала в България! Искам да домакинстваме в Солун”, това сензационно обяви президентът на Пирин Балканстрой Костадин Калоянов след изиграването на втория двубой от финалния сблъсък с Марек Юнион-Ивкони, загубен от тима му с 0:3 гейма в препълнената зала в Дупница.

"В тази зала може ли да е спокойно? Вижте микрофона на дисководещият. Пуснат постоянно след сигнала на съдията. Това може ли да е зала? Баскетболните кошове пък влизат в игрището", продължи ядосаният Калоянов.

"Няма смисъл да протестираме пред федерацията. Това е федерация, която обслужва нечии интереси. Ние направихме един прекрасен мач в Разлог. Те (б.а. - Марек) провокираха мача… Първо масажистът им влиза в игралното поле, после треньорът им. Това провокира публиката. Това го имаме и документирано. Но как да се боря с тази федерация? Няма да се борим. Спираме да играем! Школата на Разлог няма да играе повече в първенствата при различните възрастови групи при това тенденциозно отношение към нас от страна на Българска федерация по волейбол. Лишават ни от една емоция... домакинстването в третия мач в Разлог. Аз обаче още нямам писмо, че ни наказват. Ще изискам преразглеждане на мача днес в Дупница, като специално да се видят действията на водещия на мача Теди Джорджо", каза още шефът на Пирин Балканстрой.