Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Премиерът на Република България Бойко Борисов ще има крайната дума и ще реши дали Радостин Стойчев да остане начело на националния отбор по волейбол. Снощи "трикольорите" паднаха с 1:3 гейма от Германия и не успяха да се класират на финала на олимпийската квалификация, провеждаща се в зала "Арена Армеец". Заради поражението бъдещето на Стойчев стана неясно и дори вече се коментира смяната му със Силвано Пранди.

Бившият национал и сегашен член на Управителния съвет на волейболната ни федерация Борислав Кьосев заяви, че решението дали наставникът на Тренто ще остане начело и на мъжкия национален отбор или ще бъде сменен, ще дойде от най-високо ниво.

"Да, определено в отбора има вътрешни проблеми. Вчера имахме сбирка в полунощ, след загубата от Германия. Да, взехме някои решения. Но крайното ще бъде на големите началници. От Министър-председателя Бойко Борисов и Свилен Нейков ще зависи дали ще остане Радостин Стойчев начело на отбора. Тяхната дума ще е последна", каза Кьосев.

София може да стане домакин и на втора олимпийска квалификация, след като Германия или Италия, които приемат следващите две квалификации в Европа, ще спечелят виза за Лондон 2012 още днес. Така едното от домакинствата ще отпадне. Ето какво каза по този повод Боре Кьосев пред bgvolleyball: "Днес по-късно ще има ново заседание, но което ще бъде изслушан отбора. Важното е какво ще кажат самите състезатели за крайното решение. А за въпроса за домакинството на втора олимпийската квалификация в София, то е ясно - отново струва пари. Нейното организиране, дори и да сме одобрени като домакини, също зависи от премиера и спортния министър, които ще кажат дали ще отпуснат пари."

Босовете на волейболната федерация тази сутрин бяха в Правец, където имаха среща с председателя на Европейска волейболна федерация Андре Майер и останалите представители на ЕВФ.