Очаквам изключително интересни мачове между равностойни отбори по време на финалите на Европейската лига във Варна, коментира наставникът на националния отбор на България Мирослав Живков.

Той си пожела младият български отбор да играе на максимум и да му стигне самочувствието в полуфинала срещу Естония. "Естония е много добър отбор със сериозни изпълнители на всички постове", коментира още Живков.
 
Според него отборът на Прибалтийската държава има много добре физически данни, а задачата на България в полуфинала ще е изключително трудна срещу отбор, който играе изключително организирано.

Капитанът на българския тим Велизар Чернокожев коментира, че отборът ни е млад, но за сметка на това е жаден за победи и да покаже добри игри. "Ще се хвърлим ма максимум, за нас е важно да победим", каза капитанът на България.

"Дали ще играем красив или грозен мач няма значение, за мен е важно да стигнем до първото място", завърши Чернокожев.

Срещите от финалната четворка на Европейската лига са в петък и в събота в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В полуфиналите на турнира в петък от 15:00 часа играят Македония и Австрия, а от 18:00 часа момчетата на Мирослав Живков излизат срещу Естония.

В събота от 15:00 часа за третото място ще играят двата отбора, загубили полуфиналите, а от 18:00 часа е финалът на турнира между победителите в полуфиналните срещи.