ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Президентът на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров коментира скандалното прекратяване на мача на “Левски” срещу Олимпиакос. По-рано днес двубоят от турнира Еврочалъндж беше прекратен заради изцепки на феновете.

“Сините” ултраси хвърлиха бомби, бутилки и димки на игрището, удариха играч на Олимпиакос и съдията беше принуден да прекрати мача. Българският тим отпада от турнира, ще се чака сурова санкция. Данчо Лазаров обаче намекна, че тимът почти сигурно ще бъде изваден от евротурнирите при следващо класиране.

“Публиката съвсем искрено подкрепяше отбора. Има обаче индивиди, които опорочиха този мач”, коментира Данчо Лазаров.

На въпрос, дали е вярно, че феновете на “Левски” са бесни и си отмъщават на отбора заради срамното отпадане от Тампере в турнира за Купата на ЦЕВ, шефът отговори: “Такива свободни съчинения не мога да ги приема, ако искат да протестират, има други начини да го направят. Ако ръководството на отбора е взело решение да се премине в друг турнир, е тяхно право. Откъде накъде трябва да се допитва до феновете. Ако днес “Левски” беше победил Олимпиакос, щеше да отиде може би до четвъртфиналите на турнира. Дотук, това беше, повече няма да коментирам. Обикновено европейската конфедерация не се забавя с подобни случаи. Преди години имаше подобен случай, с гръцкия Панатинайкос. Твърде вероятно е отборът да бъде изваден от евротурнирите. Ако не го направи европейската конфедерация, трябва да го направи българската федерация по волейбол. Това трябва да бъде стопирано, парирано. Всеки, който влезе в залата, трябва да е с ясното съзнание да подкрепя и защо влиза в залата”, каза още Лазаров в ефира на Канал 3. Не е тайна, че президентът на българската федерация по волейбол от години е основният ръководител на “Левски”.

Данчо Лазаров коментира и липсата на Матей Казийски на снимките в новия офис на федерацията, който беше открит днес: “Аз не съм гледал снимките, защото той беше подготвен в последния ден. Но доколкото успях да констатирам това са основно фотографии от Олимпиадата в Лондон. И е разбираемо Матей да го няма на тези снимки. По натам вие сами си правете изводите”/БЛИЦ