Шефът на волейболната ни федерация инж. Данчо Лазаров направи хитър ход, с който цели фенове да застанат на негова страна и да престанат да го освиркват по време на мачовете на националния ни отбор. Днес се състоя среща между представители на Български национален волейболен фенклуб и Българската федерация по волейбол по повод една година от създаването на фенското сдружение. Привържениците посетиха новия офис на федерацията в Парк "Хотел Москва" по покана на Лазаров.

От страна на волейболната федерация присъства не само той, а и още вицепрезидентите Петър Кънев и Иван Тодоров, както и генералният секретар на федерацията - Станислав Николов. На срещата се обсъди възможността за подписване на договор между двете страни. Крайният вариант на споразумението ще бъде изготвен в рамките на месец.

Помощта, която ще получава фенклубът ще се изразява в разнообразни намаления. Освен това Данчо Лазаров обеща на привържениците, че федерацията ще им помага при пътувания в чужбина.

Българският национален волейболен фенклуб ще изготви от своя страна индивидуални членски карти с преференции. Ще бъдат осигурени и фен-артикули от страна на сдружението.

На срещата между двете страни беше осъдено състоянието на българския волейбол и предстоящите домакински турнири, които ще се проведат на българска територия. Най-голямото събитие ще бъде Световната лига, като мачовете от нея ще се играят не само в зала "Арена Армеец" в София, а и във Варна.