Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Шефът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров полека-лека слиза от голямата сцена. Ръководни политически и спортни фактори принудиха все още действащия президент на волейбола да излезе в отпуска. Според информация от кухнята на федерацията Данчо Лазаров се оттегля за около 2-3 месеца, докато бъде насрочено ново Общо събрание, което ще се проведе след Олимпиадата. По информация на БЛИЦ още във вторник е възможно да има промени, по-точно, временен щаб да оглави управлението на федерацията. За това намекна и Радостин Стойчев. Въпросното временно ръководство ще управлява по време на финалите на Световната лига и Олимпиадата, а след нея ще бъде гласуван нов Управителен съвет начело с нов президент на свикано Общо събрание.

Ако всичко върви по план, Радостин Стойчев може да се върне в националния отбор още през задаващата се седмица. Той обаче иска гаранции, че след Игрите в Лондон ще има Общо събрание, на което ще бъде избрано ново ръководно тяло на федерацията. Все още не е ясна позицията на Матей Казийски, но е твърде вероятно при обещания за кардинални промени, също да се върне. Не случайно министър Свилен Нейков няколко пъти заяви, че прави всичко възможно, за да запази стария състав, т.е. със Стойчев и Казийски и то с “цената на всичко и всички”.

БЛИЦ научи от достоверни източници за любопитна среща, състояла се преди няколко дни. Двамата все още действащи вицепрезиденти Петър Кънев и Ивайло Константинов са разговаряли около десетина минути. Кънев е настоял за срещата, искал е да сондира мнение дали ще получи подкрепа от президента на Марек Юнион Ивкони.

Идеята на Петър Кънев е той да получи повече отговорност във федерацията, да поеме управлението на голяма част от структурата, макар и временно, до Олимпиадата. Двамата с Константинов са разговаряли по какъв начин федерацията може да излезе от кашата от последните месеци. Самият Данчо Лазаров призна преди няколко дни, че е в отпуска и Кънев отговаря за всичко./БЛИЦ