Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол Радостин Стойчев продължава с борбата срещу федерацията. Както е известно, той и Матей Казийски напуснаха отбора, след като шефът на волейбола инж. Данчо Лазаров и останалите членове на Управителния съвет не подадоха оставки. Стойчев и Казийски продължават да настояват за кардинални промени във федерацията, за да се върнат в националния за финалите на Световната лига и Олимпиадата.

“Не съм се отказал. Това, което ме крепи е, че каузата е правилна. Смятам, че все повече хора разбират какво се случва и какво трябва да стане от тук нататък. Абсолютно всеки ден получавам позитивни сигнали, вярвам, че най-накрая българският волейбол ще тръгне по правилния път. Не бих искал да се ангажирам със срокове, което зависи от мен, го правя. Напълно убеден съм, че промяната ще се случи, дали преди или след Световната лига или преди Олимпиадата, не знам, но знам, че ще стане”, заяви Радостин Стойчев.

“Министър Нейков ме покани, за да обсъдим ситуацията и начините за излизане от нея. Уважавам институциите и не можеше да отклоня поканата. Попита ме за мнението по всички въпроси и какви са условията, при които бих приел да се върна. Те са ясни, поставил съм ги вече. За да се случат тези неща трябва да има Общо събрание, да го назначи Управителният съвет. Искаше да чуе от мен лично позицията ми, аз я изразих точно и ясно, както винаги съм го правел. Разбирам много добре, че държавата не може да се меси в работата на федерацията. Въпросът обаче е излязъл толкова от волейбола, че е трудно някой да остане на страна. Не знам какво става, но големи компромиси няма да направя. Искам да има гаранции, че това статукво ще се промени окончателно. Козметични промени не искам. Искам оставки, искам човек, който временно да управлява федерацията до насрочване на общото събрание и то ще бъде проведено по законния ред, спазвайки всички правила на републиката”, допълни Стойчев пред БиТиВи.

“Борбата, както винаги не е лична и не е за постове. Не мислете, че аз ще се кандидатирам или ще заема пост в бъдещата федерация. Или настоявам да бъда треньор. После какво ще правя?! Ще направя всичко възможно на Общото събрание да издигна кандидати, които са достойни хора и ще помагат на волейбола. Искам да имам гаранция, че клубовете, които избират, ще са реални, не фиктивни и те сами ще изберат пътя си от тук нататък. Ще избират между волейболисти, бизнесмени и хора, които милеят за волейбола”, завърши треньорът на италианския Тренто./БЛИЦ