Волейболният ЦСКА ще има нов мениджър - Димо Тонев. Легендата обаче ще е временно на поста и само за мачовете от европейската Шампионска лига. Тази вечер от 19:30 часа "червените" приемат Зенит (Казан) в зала "Арена Самоков".

Досега ролята на тийм мениджър в тези срещи изпълняваше човек от клуба, но заради препоръки от европейската централа се налага промяната с Тонев.

Дългогодишният капитан на националния тим посрещна вчера съперника на "армейците" и после го настани в своя хотел на Боровец. Там отсядат всички гостуващи волейболни отбори, както и тимове от други спортове.

"Зенит дойде с чартърен полет, а това не се случва често във волейбола", информира пред "Труд" Димо Тонев.

Руската делегация, водена от треньора Владимир Алекно, е от 24 души. Сред състезателите са всички титуляри. В последните си два мача в руското първенство отборът загуби изненадващо след 20 поредни победи. И треньорът каза: "Физическото състояние на състезателите не е много добро. Събраха ни се много гостувания и дълги пътувания в началото на първенството. Аз не играя и съм уморен, да не говорим за волейболистите - те не са машини."

"В ЦСКА няма контузени", каза треньорът Александър Попов. И добави очевидното, че Зенит е фаворит и да се надиграва ЦСКА със съперника е самоубийство. /БЛИЦ