Волейболният шампион на България Добруджа остава без зала за мачовете си от квалификациите на Шампионската лига през есента. Отборът няма къде да играе първия си домакински двубой срещу холандския Абиант Ликъргъс (Грьонинген) на 6 ноември. Зала "Конгресна" във Варна, където добричлии искаха да приемат холандците, е ангажирана на тази дата, а в Добрич няма съоръжение с лиценз за европейски клубни турнири.

"Пуснахме запитване до ЦЕВ дали може да отложим мача за 8 ноември, но вече няколко седмици не получаваме отговор", каза пред "7 дни спорт" президентът на Добруджа Галин Господинов. "Ако трябва, ще отидем в някое село, нали вече и по селата правят зали".

Първоначално ръководството на Добруджа 07 е предложило на холандския си съперник размяна на датите на двата мача, но отборът отказва, защото и залата в Грьонинген била заета точно в този ден. Президентът на шампионите обаче е оптимист и вярва, че ще се намери решение. "Важно е да играем близо до Добрич, защото разчитаме на подкрепата на нашите фенове", коментира Господинов. "Ако не сме близо до Добрич, няма никакъв смисъл".