ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Националният отбор на България по волейбол посреща Полша днес от 20:00 часа в зала "Конгресна" във Варна в мач от група "А" на Световната лига. Двубоите днес и в събота са изключително важни и за двата тима.

При две чисти победи срещу поляците се класираме със сигурност на финалите в Аржентина. При друго стечение на обстоятелствата трябва да разчитаме на феърплей в другия ключов сблъсък - Бразилия срещу САЩ. Бразилците вече се класираха за финалите и в нашия лагер се съмняват, че може да не се напрягат срещу американците. Ако ние победим два пъти чисто (3:0 или 3:1 гейма) Полша, отиваме със сигурност в Аржентина. Каквото и да се случва между Бразилия и САЩ. Ако обаче спечелим само една чиста победа, а в другата запишем успех с 3:2 или загубим, и САЩ надвие бразилците чисто, с билети за Аржентина ще се сдобият аржентинците. Има и вариант, при който ние печелим два пъти с по 3:2 гейма и отново да се класираме, но тогава САЩ не трябва да взима две чисти победи в Бразилия.

Камило Плачи включи Валентин Братоев в групата на мястото на Мирослав Градинаров. Почти сигурно нашите ще излязат със същата шестица, която взе успех срещу САЩ. Полша претърпя голяма загуба за състава. Основният посрещач Михал Винярски скъса връзки и отпада за двубоите във Варна.

За последно двата тима играха на полуфинала на Световната лига миналата година в София. Тогава Полша победи с 3:0 и след това спечели турнира на наша  земя. На Олимпиадата по-рано обаче нашите биха поляците с 3:1 гейма и след това се класирахме на четвърто място.

Poland.jpg
 bul.jpgБългария - Полша  
  20:00 часа
пряко по
ТВ7



Вероятни състави:

България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Стоян Самунев, либеро-Теодор Салпаров
Резерви: Добромир Димитров, Данаил Милушев, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Стоян Самунев
Треньор: Камило ПЛАЧИ

Полша: Лукаш Жигадло, Пьотър Новаковски, Якуб Ярош, Збигнев Бартман, Марчин Мозджонек, Бартош Курек
Резерви: Фабиан Джизга, Михал Ручияк, Михал Кубияк, Гжегош Кошок
Треньор: Андреа АНАСТАЗИ