Феновете на волейбола в България са изпратили писмо до министъра на спорта Свилен Нейков да разпореди проверка на Българската федерация по волейбол от Инспектората на министерството. Привържениците предоставиха до БЛИЦ копие на написаното от тях:

“Уважаеми госпожи и господа,

Приложено, изпращаме Ви за информация, копие от писмо, което е представено в Министерството на физическото възпитание и спорта, с искане за извършване на проверка от страна на Инспектората на Министерството, на Българската федерация по волейбол. В писмото са описани нашите притеснения, във връзка със сериозни проблеми, които констатирахме в действащия Устав на федерацията, и които са свързани с реда за приемане на членове на федерацията, които формират съответно и Общото събрание, което е единственият орган, който може да взима истински важните решения (макар и само на теория). Във връзка с опасенията ни, сезирахме по официалния законов ред, компетентните органи за извършване на съответните проверки. Съдържа се и искане за проверка относно спазването на правилата на спортната етика от страна на ръководството на федерацията, тъй като нашето лично мнение е, че същата беше грубо потъпкана, с публичните изказвания на Президента на БФВ. Нарушението на правилата на спортната етика, е нарушение на императивни разпоредби на действащото законодателство, и се надяваме това да е ясно на аудиторията.

В случай че проявявате интерес, можете да се запознаете със сигнала и да извършите собствено журналистическо разследване за установяване дали наистина има основание за притеснения.

P.S. Писмото е подписано и не е анонимно, но по разбираеми причини в копието са скрити личните данни на лицата.


С уважение,
Волейболни фенове

1_1.jpg
2_1.jpg
3_4.jpg
4_2.jpg