Волейболистът Александър Атанасиевич е с коронавирус.  28-годишният сърбин е гадже на нашата националка Елица Василева. И двамата играят в Италия - той в Перуджа, а тя в Новара. Еци обаче ще напусне тима, обявиха наскоро шефовете.

Самият Атанасиевич, който е сред най-добрите волейболисти в света, предполага, че се заразил именно на Ботуша, където беше заедно с Еци по време на двумесечната изолация. Наскоро капитанът на волейболните ни национални сподели, че най-вероятно е прекарала заразата, след като участва с Новара на Световното клубно първенство в Китай в началото на годината.

Двамата прекараха дните с най-строгите мерки заедно в Италия, а родната спортистка вече е у нас.

"В сряда се събудих с температура и тъй като в Италия имах някои проблеми, реших да отида да се тествам. Пробата излезе в четвъртък и беше положителна. За щастие, няма усложнения", разказа волейболистът. "Сега съм в изолация с майка ми, която съм заразил. Предписаха ми лечение с антибиотици и витамини", разказа Атанасиевич пред "Спортски журнал".

В началото на май световният шампион със Сърбия претърпя операция на коляното в Перуджа.

"Изкарах лека пневмония след интервенцията. Пет пъти ме проверяваха за коронавирус и всички тестове бяха отрицателни. Преди да се прибера в Белград също се изследвах и всичко беше нормално".