Треньорът на турския Зираатбанк Пламен Константинов обвини медиите, че именно те са провокирали публиката на ЦСКА да го освирква. Както е известно, гостуването на Гибона в зала "Арена Самоков" в началото на този месец се превърна в истински ад за него. "Армейците" елиминираха водения от бившата звезда на националния ни отбор турски тим и стигнаха до 1/2-финалите на турнира Купата на CEV.

"Това го има и на други мачове, в други държави. В никакъв случай публиката не е виновна. Вината е на медиите, защото те провокират. Един спортен сайт още 10 дни преди мача пусна анкета дали трябва да бъде освиркван Пламен Константинов в Самоков или не. Това е чиста провокация", заяви Константинов.

"Оказа се, че трябва да се чувствам виновен, че съм треньор на турски отбор. Не е задължително да съм обичам от всички. Разбирам феновете, те си защитават отбора. По никакъв начин не съм отговорил на публиката. Никакъв жест не съм им отправил", добави в студиото на btv Гибона.

"Не може медия да ме нарича предател, еничар... имам нахалството да искам отбора ми да спечели. А и някои си позволяват да публикуват интервюта с мен без да сме водили разговор", продължи Пламен Константинов.

"Медиите накараха Бербатов да не иска да стъпи в България. Явно се опитват да прогонят и мен. Аз искам да живея в България. Винаги се връщам в родината си. но смятам, че поне сериозните медии трябва да бъдат сериозни", каза още Гибона. /БЛИЦ