Голямата звезда на волейболния ни национален отбор Цветан Соколов изрази разочарованието си след ранното отпадане от европейското първенство. Избраниците на селекционера Силвано Пранди отстъпиха с 1:3 гейма на Словения снощи на 1/8-финалите. При завръщането в София Соколов шокира с новината, че няма да играе за България в мачовете от Световната лига през 2020 година, тъй като е "убийство за физиката му" след тежкия сезон на клубно вино. Както вече стана ясно, още двама опитни състезатели приключват с националния отбор - Теодор Салпаров и Виктор Йосифов.

"Нямам точен отговор защо се получи така. Може би отговорът се крие в играта ни и това, което показахме в последния мач. Не успяхме въобще да играем, не можахме да се преборим и да покажем играта си. Трябва да видим грешките си и да работим над тях. Всеки от нас съжалява, разбира се, но в момента това са ни възможностите. Не успяхме да играем срещу отбор, който бе на нашето ниво. Просто те играха много по-приличен волейбол, без никакви грешки и глупости. Заслужено спечелиха", коментира Соколов.

По повод новината, че Теодор Салпаров и Виктор Йосифов приключват с националния отбор след олимпийската квалификация в Берлин, Соколов каза: "Националният отбор го е имало преди нас, ще го има и след нас. Няма да играя на Световната лига догодина. Физически тази година ми беше страшно трудно. Операциите, които имам, ми тежат. Особено след тежък сезон директно в националния отбор, е убийство за физиката. Не знам дали ще продължавам, нека говорим по-напред", каза Соколов.

"Радва ме, когато нося отговорност. Така се израства, така се чувствам важен за отбора. Стремя се винаги да не подвеждам очакванията. Просто в този мач нещата не се получаваха. Няма какво да се коментира повече", продължи звездата. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Не мисля, че ние трябва да казваме дали треньорската смяна е наложителна или не. Волейболната федерация решава. Ние даваме максимума на игрището за България. Всички очакваха да се класираме на Олимпиада, което не се случи. Ако погледнем резултатите - да, Силвано Пранди се провали. Но ако погледнем това, че дава възможност на младите момчета - не. Това е огромен плюс за тях. Аз лично смятам, че той помогна за израстването на много състезатели, както и на моето. Той ми даде възможност да играя в националния отбор, винаги ме е пускал. Той е човек, който дава възможност на абсолютно всеки да покаже това, на което е способен. Има си своите плюсове и минуси", коментира опитният ни национал.

"Не видях нищо позитивно от това Европейско. Един мач не направихме, както ние можем да играем. Не успяхме да покажем абсолютно нищо, дори от това, което играхме на тренировка", добави 29-годишният Цветан Соколов.  

Кадри "Спортал":