Близнаците Георги и Валентин Братоеви, които до преди няколко месеца бяха част от националния отбор на България, не останаха безразлични към слабото представяне на държавния ни тим на Евроволей 2019.

“Много моля да има възрастова граница за хората, които ръководят отбори, в какъвто и да било спорт! Доказано! След 70 деменцията засяга доста голям процент от хората!!!”, написа Георги веднага, след като България загуби втория гейм от Словения в 1/8-финалния двубой (1:3 краен резултат), който се игра в Любляна.

Георги Братоев най-вероятно визира селекционера Силвано Пранди, който на 13 ноември ще навърши 72 години.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след края атака отправи и близнакът на Георги - Валентин Братоев, който също изказа своето мнение срещу италианския специалист.

Преди 2 месеца Професора освободи Георги Братоев, както и Валентин Братоев, Николай Николов и Николай Учиков от националния отбор на България.
Ето какво написа пък Вальо Братоев (без редакторска намеса):
"Нека синтезирам мисълта си по-подробно,за да бъде по-добре разбрана.Никой от 5мата освободени не си позволи да прави коментар за това,защо не сме там по време на състезанията,защото така е правилно,момчетата , които са там имаха нужда от спокойствие и да,ние помислихме и за тях въпреки че ни нямаше.Освободиха ни от националния отбор,няма драма,за съжаление винаги идва някой по-добър от теб,кофти е,но когато е така.....Пранди,който дойде в България 2009 година в моите очи се различава коренно от този,който е тук,уважавам го,защото той ми даде път във волейбола и съм му признателен,даде ми път защото тогава си го заслужих,даром не ми е дал нищо!

Човекът , който дойде тази година , дори не дойде да ни каже , защо ни освобождава,научихме го от преводача и тийм мениджър,а именно това,че другите момчета ни превъзхождат,което както казах вече,няма лошо(не летим в облаците че сме най- добрите и без нас видиш ли няма волейбол в България,знаем си нивото)Но когато го кажеш е редно да се аргументираш!Защото казват,че сме чепати и аз и брат ми и Николай ..... и ако този човек бе излязъл да каже " С тях не мога да работя,пречат ми и не се вписват в колектива,аз лично няма какво да кажа,той е треньорът той решава каква група ще гради,ама не да ми вика ти технически не ставаш,защото това не е беше причината!

Така,е не перефразирайте казаното от мен или брат ми!Силвано е име,от близкото минало и аз дължа на него доста,но не на този Силвано,който бе на чело на България 2019,на него не дължа нищо,не и на човек който не можа да дойде да каже дори истината в очите на 5ма състезатели,които малко или много са си трошили кокалите 10 години , лишили са семействата си от тях оперирали са се по Н брой пъти.На него не дължа нищо!".