Данчо Лазаров може да бъде свален от шефския пост в българския волейбол. Сензацията може да се случи още следващата седмица. Според информация на "Тема Спорт" на 27 април (сряда) ще се проведе Управителен съвет в Казанлък. Част от членовете му ще се опитат да "уволнят" Лазаров заради лошото финансово състояние на федерацията. Правилникът позволява Лазаров да бъде свален и без Общо събрание, като освобождаването му бъде гласувано от УС.

В последните месеци основните двигатели сили във федерацията - Лазаров, Петър Кънев, Иван Тодоров и Станислав Николов, не са в най-топли отношения. Запознати твърдят, че четиримата дори не си говорели.  Целта е шефското място да бъде освободено от Лазаров преди световното през 2018 г., на което сме съвместен домакин с Италия.

Кънев, Тодоров и Николов от известно време търсят сподвижници сред 25-те члена на УС. От друга страна Лазаров има подкрепата на Любо Ганев, който ще лобира в негова полза. Основният мотив за готвения преврат е задълженията, които федерацията натрупа след сриването на банката основен с понсор.

Вестник "ШОУ" написа в последния си брой, че няма да е изненада, ако и Владимир Николов се промъкне до битката за президенстското място. Той е човекът на Данчо Лазаров, който може да продължи управлението му. Не се знае обаче как биха гласували членовете на УС за подобен ход.