"Съобщение по повод публикации в българските медии за инциденти с български граждани, фенове на волейболния отбор на ЦСКА, изпращаме следното съобщение на Главния инспектор на полицията на Северна Гърция: "На 11.01.2012 г., в 20:00 часа в Общинския спортен център Евозмос в Солун се проведе мач от 5-ия кръг в група "А" на Шампионската лига по волейбол за мъже между отборите на ИРАКЛИС и ЦСКА. Посочва се, че след договорка на ИРАКЛИС със супервайзора на мача и съгласно писмо на ИРАКЛИС, което последва, не бяха предоставени билети на организирани фенове на българския отбор, който беше уведомен съответно. На мача, който протече нормално, присъстваха фенове на гръцкия отбор, както и отделни фенове на ЦСКА - София, които имаха билети.

По-рано, по обед, през ГКПП Промахонас - Кулата на гръцка територия премина туристически автобус с двадесет и седем (27) българи туристи, които посетиха Солун и го разгледаха в продължение на часове. Следобеда на същия ден през същия ГКПП преминаха на гръцка територия два допълнителни автобуса с общо осемдесет и двама (82) български граждани, организирани фенове на гостуващия български отбор, които бяха уведомени на границата, че няма да могат да присъстват на волейболния мач, тъй като нямат билети. В 19:30 часа в района на Дервенио - Солун, гръцките полицейски органи уведомиха отново пътниците в двата автобуса, че поради липса на билети и съгласно действащото законодателство имат възможност да посетят Солун, но не и да се доближават до спортната зала, в която се провежда мачът на техния отбор. След това пътниците в двата автобуса решиха да се върнат на ГКПП Промахон - Кулата, където пристигнаха около 23:00 часа, заедно с първия автобус, който беше завършил обиколката си в Солун и на връщане се беше включил в колоната от български автобуси.

Впоследствие, на общия гръцко-български граничен пункт, намиращ се на гръцка територия и по време на паспортната проверка от страна на българските власти, някои от българските фенове слязоха от автобусите и започнаха да хвърлят срещу гръцките полицаи камъни, димки и други предмети, нанасяйки щети на контейнери за отпадъци, намиращи се наблизо. С цел отблъскване на нападението и намаляване на напрежението бе осъществено абсолютно необходимото използване на сълзотворен газ. Обстановката се успокоена към 23:50 часа и движението на превозни средства бе възстановено. Полицейският отдел в Промахонас извършва разследване за точните обстоятелства по този случай и е заведено дело за "обикновени телесни повреди", "нанесени щети на чужда собственост" и нарушаване на закона за използване на пиротехнически средства и бенгалски огън."