Българските фенове няма да имат достъп до предварително обявените за контроли от медиите, приятелски срещи на волейболните ни национали с Австралия, Иран и Словакия.

Това ще бъдат съвместни тренировки на българския национален отбор с други тимове, преди Олимпийската квалификация в "Арена Армеец" (8-13 май). Тъй като не са официални контроли, а наистина съвместни тренировки, при това положение срещата на България с Австралия на 30 април и с Иран на 2 май ще бъдат при закрити врати.

На 1 май съвместна тренировка пък ще имат Австралия и Иран. Волейболистите ни ще се подготвят съвместно отново с отбора на Словакия, този път в Самоков на 4 и 5 май. Преместването е заради Световната купа по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец" в София по същото време.

„Имахме желание да се срещнем с по-силни отбори, но нямаше как да стане. Просто няма с кой друг. Тези съвместни тренировки ще ни бъдат много полезни за навлизането в игрови ритъм на нашите състезатели преди Олимпийската квалификация", заяви селекционерът Радостин Стойчев.