Либерото на България и Нефтохимик 2010 (Бургас) и спортен директор на бургазлии Теодор Салпаров се разделя с шампионите. 37-годишният волейболист ще продължи кариерата си в Русия. Теди Салпаров ще облече фланелката на Газром Юрга (Сургут), а договорът е до края на сезона. Либерото подготвя документи, като трябва да отпътува за новия си клуб най-късно в петък.

Теодор Салпаров се завръща в Русия, след като за последно носи фланелката на гранда Зенит (Казан). С казанци Теди Салпаров спечели Шампионската лига през сезон 2015/2016 и бе обявен за най-добро либеро на най-силния европейския клубен турнир.

Салпаров вече е играл за Газпром през далечната 2005/2006 години, а през годините в клуба са играли националите Теодор Тодоров и Тодор Алексиев, а бившият национален селекционер на България Пламен Константинов започна своя път като треньор в Русия именно от там.

"Разделям се с Нефтохимик, защото офертата от Газпром бе изключително добра", коментира за BGvolleyball.com Теди Салпаров. 

"Новият ми клуб няма да участва в европейските клубни турнири. Целта пред него е запазване на позиции в руската Суперлига и достигане до плейофи в шампионата", коментира още либерото.