Италианският селекционер на волейболния национален отбор на България до 21 години Андреа Буратини похвали възпитаниците си след победата с 3:0 над Полша на световното първенство. Успехът гарантира, че нашите ще са на полуфинал на Мондиала в Бахрейн.

"Днес играхме много по-добре", каза треньорът пред официалния сайт на БФ Волейбол. - "Бяхме много концентрирани и уверени. Не е лесно да победиш Полша два пъти за няколко дни. Оттук нататък всичко е психология, физика, тактика. Имаме шанс за нещо голямо. Много е трудно да изираеш осем мача за 10 дни. Затова беше важно да победим днес и да гарнираме класирането. Утре в последния двубой срещу Иран ще бъдем по-спокойни. Имаме два дни да се подготвим да полуфинала."

Буратини каза, че няма претенции срещу кой съперник ще се паднем във финалната четворка. "Досега малко гледах другата група. Там много качествени са Италия, Бразилия и Белгия. "Скуадра адзура" има силна система на игра. Белгийците разполагат с няколко изключителни състезатели. Бразилците пък са много високи. Най-вероятно всичко ще се реши утре след последния мач Италия - Белгия. За мен е важно да сме 100 процента концентрирани."