Националният отбор на България по волейбол за девойки старша възраст ще играе за седмо/осмо място на Европейското първенство в Словакия и Унгария, след като загуби с 0:3 (19:25, 16:25, 24:26) от Италия в полуфинал от схемата за разпределение на местата от пето до осмо място.

Така през последния ден от Европейското България ще има за съперник Германия, който по-рано днес отстъпи с 2:3 (20:25, 25:19, 28:30, 25:18, 10:15) на Словакия в другия полуфинал от тази част на схемата.

„Разликата между нас и Италия бе неизпълнението на тактическите указания. От другата страна италианският треньор им даваше точни задачи - къде да бият сервис, на кой да скачат, къде да подава разпределителката и те изпълняваха много точно“, коментира селекционерът Димо Тонев.

"Нашият отбор е супер, страхотен е, много са красиви и много са добре. За да има щастливи и да няма обидени. Докато аз съм треньор това няма как да стане.  Истината трябва да се казва такава каквато е, ако искаме да мръднем с една малка стъпчица напред. Как може преди 20 дена с този отбор да прави три мача по пет гейма срещу Италия и да ги мачкаме, а сега тук да ни бият с голяма разлика“, негодуваше той.