Селекционерът на националния отбор по волейбол Драгутин Балтич бе освободен от поста си. Повод за това стана сексскандал с негово участие. На мястото на Балтич застава легендарният ни волейболист Димо Тонев, който досега бе асистент на словенеца.

Както е известно, изгоненият треньор е пращал SMS-и на две от състезателките – Христина Русева и Цветелина Заркова, с които ги е канил в хотелската си стая в 2 часа посред нощ по време на настоящия лагер във Варна.

„Към момента отчитаме изключително неефективни занимания по време на тренировъчния процес на отбора, което води и до много слаби резултати в официалните контролни мачове, под ръководството на Балтич. Относно скандала от днес ще реализираме вътрешно разследване и ако изнесената информация е вярна, ще осъдим морално поведението на Балтич”, заяви вицепрезидентът на родната федерация Ивайло Константинов.

Отборът ни се готви във Варна за участие на Европейското първенство в Сърбия и Италия, което започва на 24 септември. България е в една група с Русия, Холандия и Испания./БЛИЦ