Волейболните ни националки загубиха с 2:3 гейма (25:22, 16:25, 25:16, 14:24, 11:15) от Доминиканската република във втория си мач от Лигата на нациите в Япония. Нашите, водени от селекционера Лоренцо Мичели, може да съжаляват за пропуснатата победа, тъй като в голяма част от мача контролираха събитията на игралното поле.

Най-резултатни за България бяха Елена Бечева със 17 точки, както и Радостина Маринова и Мария Йорданова - с по 14. Елизабет Мартинес Брайелин реализира 25 за Доминиканската република. 

Българките, които вчера спечелиха с категоричното 3:0 гейма над Хърватия, днес поведоха след първия и след третия гейм, но в крайна сметка отстъпиха с тайбрек. 

Германия има 6 точки от първите си два мача, България е с 4. По-късно в същата зала в Нагоя излизат Бразилия и Нидерландия. Утре момичетата на треньора Лоренцо Мичели почиват, а на 3 юни ще играят срещу Япония, който е домакин на турнира.

Тимът на Доминикана беше смятан за директен съперник на българките за оставане в Лигата на нациите, като нашите дадоха всичко по силите си, но не успяха да победят.

Съставът на България: Петя Баракова 4, Радостина Маринова 14, Мария Йорданова 14, Елена Бечева 17, Мира Тодорова 7, Мария Кривошийска 1, Мила Пашкулева – либеро (Борислава Сайкова 4, Мерилин Николова 4, Полина Нейкова, Симона Николова, Моника Кръстева).