Волейболният отбор на Калиакра (Каварна) победи Габрово с 3:0 гейма (25:20, 25:18, 25:14) в последната среща на финалния турнир на мъжката Висша лига, с което приключи сезонът във втория ешелон на България. За състава на тима от Каварна играха само двама от основните състезатели. Почивка на повечето от титулярите даде и наставникът на габровци.

Въпреки това, младоците на Калиакра направиха истински волейболен спектакъл, изпълнен с майсторски изпълнения за радост на зрителите в претъпканата до краен предел зала Олимпиада в морския град. Двубоят продължи точно 60 минути и след последния съдийски сигнал възпитаниците на Петър Дочев се поклониха на феновете си за горещата подкрепа и започнаха да подхвърлят във въздуха своя наставник.

Ръководството на каварненския волейболен клуб изненада с торта и шампанско състезателите и зрителите преди началото на двубоя. Секунди преди да започне мача, в залата беше внесена огромна торта с формата на волейболно игрище. Върху едната половина на игралното поле, оцветено в синия цвят на отбора, беше изписано "Калиакра", а в другото - "Суперлига", информира bulgarianvolley.com. Фойерверките върху тортата запали старши треньорът Петър Дочев, след което сладкишът беше раздаден на зрителите в залата.

"Тортата е дар за феновете ни, които ни подкрепяха през цялата година и също имат дял за влизането на Калиакра в Суперлигата", обяви клубният президент Христо Маринов. /БЛИЦ