ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Селекционерът на волейболния ни национален отбор Камило Плачи има сериозни проблеми със здравето и съществува реална опасност да не води отбора на европейското първенство в Полша и Дания идния месец.

Както е известно, 56-годишният италианец получаваше припадъци по време на Световната лига. Лекарите, които следят здравословното състояние на специалиста, извел България до четвърто място в най-комерсиалния турнир в този спорт, имали съмнения, че Камило е преживял и инсулт, съобщава "Меридиан Мач". Всички във федерацията и отбора са на мнение, че италианският селекционер се е отдал изцяло на мисията си да спечели медал на европейското първенство. В същото време обаче той е посъветван да постави на първо място здравето си.

Шампионатът на континента е от 20 до 29 септември, като съдомакини са Полша и Дания. Българският тим е в най-тежката Група "D" - с победителя в Световната лига Русия, Германия и Чехия.

Волейболната федерация има варианти за старши треньор на България на Евро`13. Такъв може да бъде помощникът Найден Найденов, който да е в тандем с назначения за работа с разпределителите Николай Иванов.