Три основни аспекта в играта на мъжкия национален отбор на България ще бъдат отрaботвани по време на подготовката за Евроволей 2013 в Дания и Полша. Селекционерът Камило Плачи вече е добре здравословно и пое тренировъчния процес. Италианецът не скри задоволството си, че нов български специалист в лицето на Николай Иванов влиза в щаба му.

"За съжаление нямах късмет да го тренирам. За това се радвам, че сега е в моя щаб. Неговият ресор ще бъде работата с разпределителите в състава", каза Плачи.
 
"Ще работим, за да подобрим някои неща в нашата игра и да възстановим някои играчи, които бяха извън Световната лига. В тази насока ръководството на БФВ ми предложи да имаме нов помощник - Николай Иванов. Човек, който много харесвах като играч", добави италианецът.

"Вече съм добре. Направихме първа среща с отбора. Разликата между трето и четвърто място в класирането е в малките детайли. Но същото е и при четвъртото място и следващите - пета и шеста позиция. Фиксирахме три важни неща, които да работим по време на тренировъчния процес и където отбора да подобри играта си. Първото е нашият начален удар по време на мача. Трябва да тренираме средно силен сервис, който ни дава възможност да играем повече. Другото нещо е фазата на атака, трябва да тренираме в частност контраатаката. И последно справихме се много добре на блокада, но трябва да подобрим в частност ситуацията, когато правим троен блок", допълни Плачи.