Капитанът Владимир Николов ще изиграе последния си мач за националния отбор по волейбол днес срещу Франция. Срещата е от 18:00 часа и е последна от груповата фаза на олимпийската квалификация в Берлин. Само чудо може да ни класира на полуфиналите, като то минава през чиста победа с 3:0 гейма и сериозна разлика в точките в наша полза.

"Надежди за класиране имаме, ако спечелим 3:0 срещу Франция. Това е възможно, но малко вероятно. Моето бъдеще в националния отбор... е моето минало. Ако нещата се развият логично, започва нов олимпийски цикъл и Пламен трябва да готви нов отбор за Олимпиадата в Токио. Дали мачът срещу Франция може да ми е последният, ако не се класираме? Да.“, заяви Владимир Николов пред "Гонг".

"Сериозно ли ме питаш коя причината за загубата от Русия? Причината е, че ни липсват петима играчи. Пламен Константинов се опита да направи чудеса. Той извади най-доброто, с което разполага. Пламен опита всичко. Контузията на Тодор Алексиев може и да е малшанс, може и да е неправилно управление. Когато той се контузи в Аржентина, продължи да играе, макар и на инжекции. Ако не беше играл, а се бе възстановил, щеше да бъде с нас на тази олимпийска квалификация. Не можем да знаем... Ники Пенчев хвана бронхопневмония – това е нещо, което не може и няма как да предвидим“, допълни лидерът на тима ни.

„В крайна сметка и Миро Градинаров, и Методи Ананиев дадоха каквото могат. Ние сме малка държава, с малки волейболни аргументи и когато ни липсват основни фигури, няма с какво да ги компенсираме. Никога не сме имали страшно много играчи, винаги сме имали малко, но на високо ниво. Когато Цецо Соколов се оправи, моята липса от спортно-техническо естество няма да се усеща въобще. Ники Учиков също е готов, той не е много млад, но може да даде още. В следващия олимпийски цикъл може да помогне на целия отбор. Идват и някои интересни младежи, първият, който ми идва на ум, е Жани Желязков. Затова не се притеснявам за поста диагонал“, завърши Владимир Николов./БЛИЦ