Националът на Казахстан Тимур Садъйков най-сетне пристигна в България, Вчера дори той тренировка с шампиона Марек Юнион-Ивкони. На волейболиста се наложи да прекара повече от 20 часа по летищата в Астана и Москва, тъй като имаше редица отменени полети заради лоши атмосферни условия. Въпреки умората от дългото пътуване Садъйков се включи активно в заниманието на тима, в което, освен юношите, участие взеха Станислав Величков и Боби Апостолов.

Изявите на Садъйков бяха следени от помощник-треньора на Марек Христо Райчев. Главния мениджър на дупничани Людмил Найденов също следи изкъсо представянето на волейболиста. В залата бе и бившият наставник на Марек и настоящ на националния отбор на Либия Виктор Карагьозов. Тримата заявиха, че са доволни от видяното по време на снощната тренировка.

Тимур Садъйков е на 23 години, висок е 205 см и тежи 90 килограма. Подвизава се като нападател и е играл в Алмааъй и Есилъй Петропавловск, като има и три години стаж в националния отбор на родината си. Той ще остане на проби до 10 юни, което трябва да стане ясно дали ще подпише.

"Искам да се развия и затова предпочетох да дойда в Европа. Марек е добър избор за мен. Отборът ще участва за трети път в Шампионска лига, а освен това мениджърите заявиха, че в клуба работят много с млади волейболисти. Само от няколко часа съм в отбора, но смятам, че тук има много добър колектив. Дано харесат качествата ми и да съм част от тима", заявим Тимур пред zadupnitsa.com.