Един от лидерите на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски призна, че е играл слабо при загубата от Полша с 2:3 гейма. Нашите паднаха в първия мач от група “А” на финалите на Световната лига. Довечера от 18:15 часа българско време момчетата на Радостин Стойчев излизат срещу Аржентина, а Полша играе с Италия.

“Едната точка е малко, защото имахме възможност и за 3, и за 2. За съжаление обаче малко не ни достигна. Оттук нататък ни предстоят много важни срещи, в които трябва да сме на 110%”, каза звездата на Тренто.
“Много съм разочарован от себе си, очаквах много повече. Надявам се утре да дам повече на отбора. Много неща не ни достигнаха, не мога да кажа точно какво, но изпуснахме важни точки.

Всички се стараем, но за съжаление, това, което показах днес, беше крайно недостатъчно. Контузията ми вече отшумя, така че не може да бъде проблем, за съжаление играя слабо. Не знам какви са причините, мога да си измисля 1000 оправдания, но не искам да го правя. Играя зле и трябва да се оправя. Може да кажа, че съм уморен, защото изиграх хиляди мачове, може да кажа, че ме болеше гърба. Всички оправдания са валидни, но играя слабо и нося негативи на отбора”, самокритикува се Казийски.

“От нищо не ни е страх. Имаше напрежение, но беше нормално, защото играхме с домакините в собствената им зала в първия мач. Сега напрежението ще е от това, че не можем да губим повече, а трябва да побеждаваме”, завърши националът./БЛИЦ