Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

След като треньорът на националния отбор Радостин Стойчев вчера обяви, че няма да води тима след предстоящата олимпийска квалификация, ако президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров не подаде оставка, същата позиция зае и звездата Матей Казийски.

"Дори отборът да се класира за Олимпиадата, аз няма да играя, ако настоящото ръководство не се смени", категорично заяви Казийски.

С уволнението на Радостин Стойчев федерацията по волейбол показа, че поставя лични интереси над тези на националния отбор. Така Матей Казийски коментира скандалът, разтърсил родния спорт през последната седмица.

"От тази ситуация полза не може да се извлече. Губим всички. Това беше тежък удар, от който ще възстановяваме дълго, а последствията са съмнения и недоверие. Нека сега да мислим за квалификацията и след това ще преценим какво трябва да се направи. Аз съм в отбора за квалификацията", коментира още Казийски.

На всички е ясно, че той е твърдо зад Радо Стойчев. Така ако треньорът си тръгне, се очаква Казийски да го последва. Двамата работят заедно и са в много близки отношения от години, като общият им път минава през Славия, Динамо (Москва) и Тренто.

От вчера волейболните ни национали подновиха тренировки. Следващата седмица Стойчев и момчетата му заминават за Германия, където ще изиграят първия турнир от програмата на Световната лига. Олимпийската квалификация е от 8 до 10 юни в зала "Арена Армеец София", а съперници са Франция, Египет и Пакистан.
"По-добри сме от тези отбори и ако нямаме малшанс с контузени състезатели, както обикновено ни се случва, трябва да се справим", добави Казийски.