Един от основните състезатели в националния ни отбор по волейбол Матей Казийски назова много причини за загубата с 2:3 от Словакия на старта на Европейското първенство в Австрия и Чехия. Нашите играят в неделя с Полша.

“Какво се случи? Започнахме страшно колебливо, не играхме волейбола, който трябваше. Много грешки, много неувереност, сетихме се да играем много късно. Очакваше се много от този мач, всички искахме да започнем добре и напрежението си даде резултат. Веднага след мача си казахме, че Европейското не е свършило. Колкото и тежко да е, имаме още шансове и можем да продължим напред”, заяви Казийски.

“При такъв резултат в края на тайбрека трябва да сме много по-решителни и да затваряме геймовете, но тези пропуски не са ни за първи път. Все още чакаме тази увереност, тя ще дойде от мачове и добри резултати. Причината за загубата са много, противникът играеше много добре, беше първи мач, атмосферата ни стряска, сменяме състава, има млади момчета, които все още не са играли”, завърши волейболистът./БЛИЦ