Фланелката с №1 на гърба, която беше пенсионирана преди година, отново ще се носи от човека, който безспорно най-много заслужава това. Така официалният сайт на волейболния Тренто обявява официално завръщането на Матей Казийски в отбора. Тимът ще бъде воден от Радостин Стойчев. В отбора се завръща и полският разпределител Лукаш Зигадло. Казийски е отново в Тренто, с който спечели 14 трофея за шест поредни сезона, след като през изминалия сезон игра за турския Халкбанк (Анкара). 

"Това е важен ден за нас. Емоциите до голяма степен си приличат с тези от 18 септември 2007 година, когато за първи път представихме Матей Казийски. От този ден той се превърна в символ на Тренто. Той безспорно в продължение на няколко години беше №1 и затова миналия сезон фланелката с неговия номер беше извадена от употреба. Тук в Тренто тя може да се облича само и единствено от него и затова съм много щастлив, че през октомври това отново ще стане факт. Добре дошъл в Тренто, Матей", заяви президентът на клуба Диего Мосна.

"За мен винаги е чудесно, когато съм в Тренто. Докато бях в Халкбанк не съм губил надежда, че ще се завърна в Италия. Най-важното нещо в момента е, че съм играч на Трентино и съм много щастлив. В Турция прекарах много добре и беше страхотно приключение", каза пък Казийски за официалния сайт на италианския клуб.