Волейболистите на Хебър (Пазарджик) сътвориха сензация в Шампионската лига и продължават напред. "Тигрите" победиха като домакин Гуагуас (Лас Палмас) с 3:1 (25:20, 25:27, 25:16, 25:18) и успех с 15:13 в "Златния гейм", за да сторят чудото и да елиминират испанците.

Както е известно, Хебър беше загубил с 0:3 първата среща. Така в реванша тази вечер шампионът на България се нуждаеше от победа с 3:0 или 3:1, за да може да докара развоя до "Златен гейм". 

Избраниците на Камило Плачи бяха по-добри и в по-голямата част от двубоя в зала "Васил Левски" превъзхождаха съперника. Най-резултатни за Хебър бяха Брадли Гънтър и Якопо Масари с по 19 точки. Опитният Тодор Алексиев добави 17, а Николай Къртев 12. За испанците с 28 точки блесна Йосвани Ернандес, но те не помогнаха на тима му. 

Във втория кръг в Шампионската лига Хебър ще срещне Шахтьор (Солигорск, Беларус). 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Треньорът на тима от Пазарджик Камило Плачи отново не можа да води отбора поради здравословен проблем. За втори път играчите на Хебър бяха под ръководството на първия помощник-треньор Мартин Естебан Бланко Коста и другият асистент на италианеца - Дани Милушев.

Треньорският щаб направи една промяна в титулярния състав спрямо загубата с Испания, като в посрещане започна опитният Тодор Алексиев, вместо Пламен Шекерджиев.

Съставът на Хебър: Иван Станев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро (Пламен Шекерджиев, Стойко Ненчев)
 

 

Луда европейска вечер в Пазарджик! Хебър победи Guaguas Las Palmas с 3-1 и след златен гейм 15:13 продължава във втори кръг на Шампионска лига! Смело напред! #hebarvolley #CLVolleyM

Публикувахте от ВК Хебър Пазарджик / VC Hebar Pazardzhik в Четвъртък, 14 октомври 2021 г.