Наставникът на българския национален отбор по футбол Пламен Константинов обясни причините за загубата с 0:3 от Русия на старта на Европейското първенство в Полша.

Треньорът на нашите каза, че всичко в мача се е решило от сервиса и блокадата, като тимът ни не е успял да се възползва от слабостите на съперника.

"Основната разлика първо беше в сервиса и посрещането на двата отбора. Не успяхме да използваме слабостта, която има Русия, и която показваше в последните си мачове и от турнира "Хуберт Вагнер", и от Световната лига - имаха сериозен проблем в посрещане на сервис с отскок. Имаха не повече от 30% позитивно посрещане на сервис с отскок, но за съжаление нашия сервис не излезе днес. Основно Максим Михайлов и Максим Жигалов като смяна, които направиха 4 аса и 5 контри и само 8 грешки на сервис, дадоха разликата срещу 13 наши и само 2 аса от флот сервис. Практически сервисът ни с отскок не даде никакъв резултат и това е основната разлика, както казах и преди мача. И второто са някои тактически моменти, в които не спазихме каквото трябваше. В началото на втория гейм пък психически свалихме главите, след това се върнахме и тръгнахме да се борим, но не беше достатъчно. Мисля, че като цяло изиграхме един доста колеблив мач и се надявам да си извадим правилните изводи", коментира Константинов пред официалната Фейсбук страница на БФВ.

"Физически сме добре с изключение на Теодор Тодоров, който вчера получи един мускулен спазъм в кръста и по препоръка на медицинския щаб го оставихме да почива, да не рискуваме. Мисля, че за втория мач ще бъде готов. Всички други са добре и здрави", каза още селекционерът на България.