Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

 

Волейболните ни национали завършиха със загуба тазгодишното издание на Лигата на нациите. Воденият от Джанлоренцо Бленджини състав отстъпи на Аржентина с 0:3 гейма (22:25, 17:25, 20:25) в последния си мач от група 5 от надпреварата в Любляна (Словения). 

България приключва турнира на 14-ото място само с 8 точки след 3 победи и 9 загуби). Аржентинците са осми с 18 точки (6 победи, 6 загуби). 

Вчера нашите отстъпиха с 0:3 гейма на Куба, като и днес се представиха незадоволително. Аржентина, който вече се класира за Олимпиадата в Париж, отстъпи в петък с 0:3 гейма на европейския шампион и победител в Лигата на нациите през 2023 година Полша.

Срещу сънародниците на Лионел Меси "трикольорите" изиграха един от най-слабите си мачове. Избраниците на италианеца Джанлоренцо Бленджини в нито един момент не затрудниха особено бронзовия медалист от Олимпийските игри в Токио. И в трите гейма България изоставаше през цялото време в резултата, като единственото изключение бе началото на втория. В него няколко добри атаки на диагонала Венислав Антов, както и няколко блокади, позволиха на националите да поведат с 9:6 и 12:10 точки, но в момента, в който Аржентина започна да натиска със сервис, играта на нашите не спореше. 

Най-резултатен за българския отбор в срещата стана Антов с 13 точки. Георги Татаров добави 8 точки, а Алекс Грозданов завърши с 6 точки.

За Аржентина Бруно Лима и Лусиано Висентин отбелязаха по 14 точки.

В последната седмица на Лигата на нациите, в която България участва в група 5 в Любляна, нашите записаха един успех – над Турция.

След днешната победа аржентинците, водени от селекционера Марсело Мендес, излязоха на осмо място в класирането с 6 победи и 6 загуби и ще се класират за финалната фаза на Лигата на нациите, ако Куба загуби в последния си мач от Полша, а Сърбия отстъпи и на Полша, и на Словения.

БЪЛГАРИЯ - АРЖЕНТИНА 0:3 гейма (22:25, 17:25, 20:25)

БЪЛГАРИЯ: Симеон Николов, Венислав Антов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов, Илия Петков - Мартин Божилов-либеро (Самуил Вълчинов, Симеон Добрев-либеро)
Селекционер: Джанлоренцо Бленджини 

АРЖЕНТИНА: Лучано Де Чеко, Бруно Лима, Лусиано Палански, Лусиано Висентин, Агустин Лосер, Николас Серба - Сантияго Данани-либеро (Матеас Санчес, Пабло Кукарцев)
Селекционер: Марсело Мендес