Волейболистките на Левски спечелиха Купата на България след победа над шампиона Марица на финала в Бургас - 3:1 гейма (25:9, 22:25, 25:23, 25:17). По този начин "сините" детрониха миналогодишния победител в турнира.  

Момичетата на младия треньор Радослав Бакърджиев не позволиха на Марица да направи златен дубъл този сезон, след като преди дни "жълто-сините" триумфираха с титлата именно след успех над Левски. За тима от Пловдив загубата днес е едва втора през този сезон.

Левски спечели по особено категоричен начин първия гейм, в който остави съперника на едва 9 точки. Във втората част украинската разпределителка на Марица Юлия Богмацер даде тон от сервис, за да поведе отбора й с 3:0, но "сините" бързо изравниха и след серия на капитанката си Вероника Бежандолска направиха 6:5 в своя полза. Милена Димова обаче отново върна "жълто-сините" напред в гейма след два бързи аса за 8:7. Ключово се оказа влизането на Силвана Чаушева, като след няколко нейни атаки Марица стопи поредния си пасив, а в края нападателката извади и много важна топка в защита. Така "жълто-сините" спечелиха с 25:22 и показаха съвсем друго лице, за да изравнят геймовете на 1:1.
 
Третата част беше най-оспорвана, като Левски успя да натрупа по-солидна преднина при 17:14. След отличен сервис на Нася Димитрова "сините" дръпнаха и с 20:16. В края Марица се опита да намали изоставането, като Иван Петков пусна младата Вангелия Рачковска за сервис и планът почти успя, но Левски все пак приключи частта с 25:23. И четвъртата част се разви по подобен начин - 25:17 и 3:1 за Левски.

Над всички беше Нася Димитрова, която заедно с Мирослава Паскова блеснаха с по 16 точки, а Ваня Върбанова беше най-резултатна за Левски днес със 17 точки. Отлични впечатления остави младата разпределителка Гергана Георгиева, която показа завидно самочувствие, въпреки крехката си възраст - 17 г.

Силен мач направи и капитанката Вероника Бежандолска, която записа 15 точки.

За Марица Радосвета Тенева направи 16 точки.