Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин също се включи в атаката на тима си към легендата Димо Тонев пред bgvolleyball.com. Руският специалист е недоволен от негативните коментари на бившия национал по телевизията. Според него не може да се плюе по отбор, който показва възход. Вече стана ясно, че националките отказват да дават изявления за телевизията, тъй като са обидени от коментарите на Тонев.
 
"Всички в българския щаб, от треньори до момичета, са неприятно изненадани и разстроени от поведението пред камера на Димо Тонев, който в своите коментари бил силно отрицателен към тях. Волейболистките не искат да го чуят повече и да говорят с него. Получи се много стресираща и тежка ситуация след двубоите със Бразилия и Сърбия. От всякъде състезателките научаваха как е говорил страшно негативно за тях. Не може един човек, който е бил с този отбор до преди известно време, сега да говори лошо именно за тях. За тези, за които той лично е спомагал да тренират и да се гонят резултати“, заяви Кузюткин
 
„Няма да коментирам и нападките и по мой адрес. Само ще попитам: "Димо Тонев разбира ли от волейбол?" Желая обаче да добавя, че не може един отбор, който показва независимо какъв възход да бъде нападан така. Това е тежко. Един вид той го мачка, а хората го слушат по телевизия... Затова всички са много обидени. Аз никога няма да бъда на неговото ниво. Независимо дали отборът губи - няма да ме чуете да говоря лошо за състезателките. Това е големият треньор, а аз се смятам за такъв. Мога да заявя гордо, че съм световен шампион с женски отбор. Той с какво може да се похвали Приключвам до тук, защото ми е под достойнството да говоря други неща, но поведението на Димо Тонев е недопустимо“, допълва руският специалист.