Легендарният бивш волейболист Димо Тонев се зае със задачата да подготви националите преди важния мач с Полша. Нашите излизат от 18,00 часа българско време срещу поляците в първия си мач от втората групова фаза. “Дружина полска” падна вчера от Бразилия с 0:3 гейма. Тонев и друг бивш национал - Найден Найденов, прекарват времето си с момчетата, опитвайки се да свалят натрупаното напрежение след загубите от Франция и Чехия.

“Подготвил съм им един виц, с който ще се опитам да ги развеселя. Той е много прост. “Питат Радио Ереван, кой е ударил повече топки от Матей Казийски. Отговорът е брадата на Евгени Минчев”, пошегува се Димо Тонев пред “Гонг”.

“Букмейкърите могат да си правят всякакви прогнози, важно е как ще играем ние. Ние сме много добре подготвени, проблемът е психологически, опитваме се да отърсим момчетата, да не мислят за предишните мачове. От днес започва ново броене, което е много важно за българския волейбол. Мачът е важен. Видяхме тази сутрин играчите, добре са, наспали са се, ние също ще се опитаме да им вдъхнем увереност”, каза още бившият национал.

“Вчера бразилците ги смазаха като изобщо не им позволиха да си помислят, че могат да играят. За тях това ще бъде последен влак, психологическото предимство е за нас. Един удавник е страшен, той се хваща за всичко. Очакваме да се хвърлят за всичко, но ние трябва да ги пречупим още в началото, това ще бъде много важно”, завърши Димо Тонев./БЛИЦ