„Левски“ и ЦСКА завършиха 1:1 в контролна среща, играна в зала „Христо Ботев“. Капитанът на националния отбор Владимир Николов игра през втория гейм за „сините“, които спечелиха частта и изравниха резултата.

Срещата беше опит да се осигури финансова подкрепа за „Левски“. Специално за повода беше публикуван призив в сайта на Националния клуб на привържениците на „сините“. Въпреки това в залата имаше само 150 зрители.

Всеки посетител на мача имаше възможност да се снима с националите Владимир Николов и Андрей Жеков, както и да се сдобие със сувенири от тях. Закупилите членска карта на „сините“ на стойност 30 лева получи пакет, съдържащ ключодържател, химикалка, магнит и картичка с лично посвещение от волейболистите.

Освен това контролата за пореден път демонстрира близките отношения между ръководствата на волейболните „Левски“ и ЦСКА. Треньорът на „сините“ Христо Илиев в неделя беше част от протеста на феновете на „червените“. Той беше заедно с шефа на „армейците“ Александър Попов, с когото са дългогодишни приятели.