Турнирите за Купата на ЦЕВ и Купата на претендентите продължават с пълна сила. Днес в 1/16-финалите отборите на Левски - при мъжете и жените, се изправят срещу поредните си предизвикателства - холандския Абиант Ликъргъс (Грьонинген) и турския Чанаккале Беледийе (Чанаккале).

Мъжкият отбор на "сините" приема холандския си съперник от 18:00 часа в зала "Универсиада". Срещата е от 1/16 финалите за Купата на ЦЕВ. Отборът от Грьониген за втори път през този сезон ще гостува у нас. Припомняме, че в предварителни срещи за Шампионската лига холандците елиминираха българския шампион Добруджа. Мачът Левски - Абиант Ликъргъс (Грьонинген) ще бъде излъчен директно по БНТ 2.

Женският отбор на "сините" пък има днес реванш в третия по сила европейски турнир - Купата на претендентите. Момичетата на треньора Радослав Бакърджиев приемат от 13:00 часа в зала "Христо Ботев" Чанаккале Беледийе. Турският тим е носител на Балканската купа, след като през октомври миналата година на финала на турнира победи Казанлък Волей с 3:0 гейма (25:9, 25:15, 25:10). Именно това донесе право на отбора от Чанаккале да играе в Купата на претендентите.

Припомняме, че в първата среща, играна на 14 декември в Турция, "сините" загубиа с 0:3 гейма (8:25, 12:25, 15:25). Момичетата на треньора Радослав Бакърджиев успяха да запишат едва 35 точки. За да продължат напред, им е нужна победа днес с 3:0 или 3:1 гейма и успех в допълнителния златен гейм.