Един от най-известните български волейболисти – Боян Йорданов, се завръща в клуба, от който тръгна към големия спорт. Левичарят е последното, но много важно, попълнение в селекцията на Левски за новия сезон, съобщиха от клуба.

37-годишният софиянец прие да носи синия екип до края на кариерата си, а ние се надяваме това да бъде максимално дълго. Националът се върна за кратко при „сините“ за втория дял на сезон 2015/16 и помогна за запазване на мястото в елитната група. През новия шампионат обаче целите на тима, а и неговите, са за доста по-значимо представяне.

С привличането на Боян в Левски се събраха четирима волейболисти, които бяха важна част в шампионския отбор от средата на миналото десетилетие. Това са Христо Цветанов, Владислав Иванов и старши треньорът Андрей Жеков. В състава остана и друг опитен състезател – Марк Макгивърн, както и националът Гордан Люцканов, който бе сред най-добрите нападатели на миналия сезон.

Много ще се разчита и на новия разпределител Владимир Станков, който в момента също е в селекцията на Силвано Пранди. От скоро в Левски е и младежкият национал Николай Захариев, а освен това бе привлечен за постоянно и връстникът му Дамян Колев, изиграл вече два сезона при „сините“.

Важна роля ще имат също Самуил Вълчинов, Стоил Палев, Александър Николов и Владимир Гърков, които бяха в основата на спечелването на титлата при юношите до 19 г. миналата седмица. Мъжкият отбор ще бъде допълнен с други двама таланти от школата ни - Лазар Бучков и Венислав Антов.