Женският отбор на Локомотив (София) привлече две нови състезателки за турнира Купа България и втория полусезон от първенството, съобщиха за BGvolleyball.com от клуба.
 
Новите попълнения са 17-годишната централна блокировачка Марияна Стефанова, която е от казанлъшката школа, минава през Левски Волей (София) и е преотстъпена на “червено-черните” до края на шампионата. Второто ново попълнение е също 17-годишната Виктория Николова, която идва от Варна и играе на поста диагонал.
 
Двете състезателки са картотекирани и още утре ще играят за новия си клуб в мачовете от турнира за Купа България.
 
Така в момента тима от Надежда е съставен изцяло от девойки, като новата треньорка Десислава Тошева, която пое състава в началото на януари, си е поставила за задача изграждането на млад и перспективен отбор.
 
„В предстоящата надпревара очаквам единствено добра игра от момичетата", заяви за BGvolleyball.com треньорката на Локомотив Десислава Тошева. „Съзнаваме, че на този етап не можем да мерим сили с ЦСКА (София) и Левски Волей (София), с които сме в една група за Купата. Надявам се по-нататък в първенството да покажем по-добри възможности и да направим победи", добави Тошева. 
 
Турнирът стартира утре 26 януари (сряда) в зала “Христо Ботев”. В първия мач от състезанието “железничарките” срещат шампионките от ЦСКА, а двубоят е от 14:00 ч.